donderdag, oktober 13, 2005

Een bevoorrecht leven samen

Op 27 augustus trouwden Fransien Meijer en Derck Jan Smits. Aan alle gasten hadden zij gevraagd een financiele bijdrage te leveren. Niet aan de organisatie van hun mooiste dag of aan de nieuwe bestekserie. Wel aan het potje voor kredietverstrekking in onze buurt en aan het heitje-voor-een-geitje-project in het zuiden van Rwanda (zie onze website). Het leverde een ongelooflijk bedrag op van5000,-!!!

Fransien schreef in Juni dit als motivatie:

"Voor ons is ons huwelijk een symbolische officiële start van een leven samen. Een bevoorrecht leven: door de plaats van onze wieg, opvoeding, opleiding en nu het feit dat wij in vrijheid kunnen kiezen om ons leven verder samen te delen. Dit voorrecht is een groot goed. Daarom willen wij onze huwelijksviering graag aanleiding laten zijn om anderen, die minder bevoorrecht zijn, in ons geluk te laten delen door een bijdrage te leveren aan het vergroten van hun "kansen" in het leven.

Wij werden vooral bijzonder enthousiast van jullie micro-kredieten project en het heitje-voor-een-geitje initiatief. Het spreekt ons aan doordat het getuigt van respect voor de mensen om wie het gaat en appelleert aan eigen verantwoordelijkheid.
"

De opbrengst gaat voor 1/3 naar microkredietverstrekking in onze buurt en voor 2/3 naar de aanschaf van vee, zaden en materiaal naar het innovatieve landbouw trainingsproject in Kibingo.

Moniek en ik willen alle familieleden en vrienden van Fransien en Derck Jan bedanken voor hun enorme steun aan de kansen van honderden Rwandezen!